Δυστυχώς επιστρέφει! Μετά από μια παύση δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας, η AthensConτο μεγαλύτερο συνέδριο geek culture στη χώρα μας ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του σε χιλιάδες φίλους των μοντέρνων χόμπι. Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου λοιπόν, στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do, θα στηθεί ένα τεράστιο φεστιβάλ, στα πρότυπα των Comic-Con του εξωτερικού αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της ποπ κουλτούρας. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι για να μην παρεβρεθεί κανείς σε αυτό το συνέδριο, σας τους παρουσιάζουμε και σαν μια προειδοποίηση γιατί θέλουμε το καλό σας.




1. Ακούς κόμικς και σου έρχεται στο μυαλό το ασπρόμαυρο παιδικό περιοδικό που έπαιρνες από το περίπτερο μικρός; Βλέπεις Graphic Novel  και το αποκαλείς «Μίκυ Μάου»; Μην χάσεις το χρόνο σου σε ένα τέτοιο convention, κινδυνεύει να αλλοιωθεί κατά πολύ ο χαρακτήρας σου!


2.Πιστεύεις ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μόνο τα παιδικά και αποτελούνται από πιόνιαταμπλό και ένα ζάρι; Τότε, αν κάποιος σε τραβήξει στην AthensCon, ετοιμάσου να σοκαριστείς και να νοιώσεις ότι ζούσες στον προηγούμενο αιώνα!

 

3. "Αυτά τα κουκλάκια με τα μεγάλα κεφάλια που ζητάνε τα παιδιά, τα αγοράζουν και μεγάλοι; Όντως τώρα;" Αν ταυτίζεσαι με την φράση αυτή, ΜΗΝ κάνεις το λάθος και βρεθείς εκεί, θα γκρεμιστεί ο κόσμος σου και το κυριότερο… θα λουστείς ότι κορόιδευες!


4. Αν το Cosplayer σου ακούγεται σαν την επόμενη γενιά του dvd player και όταν δεις την Harley Quinn μπροστά σου πεις "παναγιά μου, έπεσα σε γύρισμα! Λες να με πάρει η κάμερα;", ΜΗΝ περασεις ούτε απ' έξω! Δεν θα περάσει κανείς καλά! Πίστεψέ μας!


5. Ακούς να μιλάνε για το Star Wars και για μια επική σκηνή αερομαχίας μεταξύ X-Wings και Tie Fighters και ΔΕΝ είναι παιδικές φωνές! Τι κάνεις; α)μπαίνεις ενθουσιασμένος στην κουβέντα και τους δείχνεις φωτό από την συλλογή σου με τα κράνοι και τα φωτόσπαθα β)γελάς σαρκαστικά και τους αραδιάζεις επιχειρήματα γιατί το Star Trek είναι μακράν καλύτερο. γ)δεν καταλαβαίνεις τίποτα από τα α) και β). Στην τρίτη περίπτωση, σαφώς θα είναι το χειρότερο ΣΚ της ζωής σου αν βρεθείς στην AthensCon!




6. Αν σε ρωτήσουν "Διαβάζεις manga;" και η απάντηση σου είναι "Διαβάζω ρε μάγκα, αλλά τι σε νοιάζει εσένα ρε μπρο;" Τότε ΣΙΓΟΥΡΑ, ένας freddo στο Φλοίσβο θα είναι η σοφότερη επιλογή, όσο οι φίλοι σου θα είναι στο Τάεκ βο ντο του Φαλήρου!


7. Δεν έχεις δει ποτέ σειρά πάνω από μια σεζόν; Δεν είχες ποτέ gaming κονσόλα και δεν έψαξες ποτέ για κάρτα γραφικών; Οκ, τότε οι πιθανότητες να διαβάζεις αυτό το άρθρο μηδενίζονται αλλά… έστω! ΜΕΙΝΕ μακριά, θα είναι η πιο ανιαρή εμπειρία της ζωής σου!


8. Ονόμασε στο μυαλό σου έναν σκιτσογράφο, έναν εικονογράφο, έναν ηθοποιό από το Game of Thrones, έναν συγγραφέα μυθιστορημάτων και μια cosplayer. Έτοιμος; Αν άνοιξες το google search, μάντεψε! Μια επίσκεψη στην AthensCon θα φέρει σε δύσκολη θέση, όχι μόνο εσένα, αλλά και πολλούς από τους διάσημους καλεσμένους!


9. Το AthensCon είναι μια έκθεση που απευθύνεται στους απανταχού και πάσης φύσεως συλλέκτες! Κόμικς, φιγούρες, επιτραπέζια, βιβλία, geek merchandise… αν είσαι επιρρεπής στην μανία συλλογής και δεν έχεις μπει ακόμα σε κάποιο από αυτά τα χόμπι, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τις εθιστικές συμπεριφορές που ενδέχεται να αποκτήσεις έστω και με την πρώτη σου επαφή!


10. Η AthensCon, πέρα από όλα τα παραπάνω, είναι και ένα μεγάλο bazaar ειδικών προσφορών και exclusive προϊόντων που προσφέρονται από όλους τους εκθέτες ΜΟΝΟ για αυτές τις 2 ημέρες. Οπότε, αν ο στόχος σου για την συγκεκριμένη περίοδο είναι να κάνεις οικονομία και σκέφτεσαι να μην πάρεις χρήματα μαζί σου για να μην μπεις στον πειρασμό, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως το κοντινότερο ATM είναι κάτι χιλιόμετρα μακριά και ίσως στάξεις πολύ ιδρώτα τρέχοντας να προλάβεις το μοναδικό τεμάχιο που βρήκες σε αποκλειστικότητα σε κάποιο περίπτερο της έκθεσης! Άρα, ΜΗΝ έρθεις στην AthensCon!



Αν όμως δεν ανήκεις σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε ξέρουμε όλοι που θα βρίσκεσαι στις 26 και 27 του μήνα. Και εννοείται πως κι εμείς, όλη η ομάδα του The Game Rules, θα είμαστε εκεί για να μοιραστούμε μία ακόμα φορά τα αγαπημένα μας χόμπι. Σε περιμένουμε και μέχρι τότε, may the force be with you…